Voordat jullie baby'tje op de wereld is, hebben ze meestal al een goedgevulde kledingkast. Met de volgende aankooptips zorg je ervoor dat ze naast stijlvolle ook praktische kleding hebben. Je wilt ten slotte dat je kleintje alle schattige kleertjes heeft kunnen dragen.

Koop genoeg kleertjes
Zorg ervoor dat je genoeg kleertjes in huis hebt. Een baby spuugt al snel een beetje melk uit en dan is het natuurlijk handig en hygiënisch als je onmiddellijk propere kleren kan aandoen. Ook in de eerste maanden zal je veel foto's maken en is het altijd leuk om veel verschillende outfits ter beschikking te hebben. Gevarieerde en mooie foto albums zijn een absolute aanrader om later naar terug te kijken met vrienden of familie.

Sluitingen aan de voorkant
Koop het liefst kleertjes met sluitingen op de voorkant. Dit is zowel comfortabel voor de baby als voor de mama. Je baby ligt ten slotte ook op zijn rug als je hem aankleed. Keep it easy. Dus geen knoopjes op de rug, ingewikkelde knoopsystemen met te kleine gaatjes en veel te strakke halsopeningen.

Zachte materialen
Baby's liggen heel veel. Daardoor zijn kleertjes met soepele en zachte stoffen een aanrader. Een stoere spijkerbroek, bloesje of hemd... het ziet er allemaal heel mooi uit. Maar voor de baby is dit echt niet comfortabel. Kies daarom voor een leuk joggingbroekje of een legging van katoen. 

Effen kleurtjes en neutrale accessoires
Niets is leuker dan combineren met allerhande boven- en onderstukken. Kies daarom voor neutrale mutsjes en sokken die passen op eender welk t-shirtje of broekje. Op die manier zijn de kleurencombinaties of patronen niet te druk.

Makkelijk te wassen kleertjes
Bij het aankopen van kleertjes moet je eerst en vooral letten of je ze mag wassen op minimaal 40 graden. Wassen op hogere temperaturen doodt meer bacteriën en zo gaan alle vuile restjes er gemakkelijker uit.

29 juli 2017 — Esther De Sutter