-30% de réduction à partir de 3 pièces*.
-30% de réduction à partir de 3 pièces*.
Panier 0

Babymaten

Hoe weet je nu precies welke maat je baby draagt en hoe snel hij of zij daar weer uit is gegroeid? Wij geven je een aantal tips mee over het aanschaffen van babykleding.

In onderstaande tabel zie je een overzicht van de babymaten per leeftijd. Let wel op dat onderstaande tabel een richtlijn is. Als jouw baby kleiner of groter is dan gemiddeld, dan heb je waarschijnlijk ook een kleiner grotere maat nodig.
Kleding kan ook per merk anders vallen.

 

De kledingmaten van baby's zijn in principe gelijk aan de lengte van je baby in centimeters. Voor prematuur baby's begint de telling bij maat 44 of soms zelfs nog lager. Een pasgeboren baby heeft meestal maat 50. Dit is de gemiddelde lengte bij de geboorte. Meestal ga je na ongeveer 4/6 weken over naar maat 56.
Deze kledingmaten gelden voor alle babykleding, uitgezonderd mutsen, sokken en schoenen.

De eerste weken is het belangrijk dat je voor je kleintje zachte en comfortabel pakjes hebt, die je makkelijk aan en uit kunt trekken. Boxpakjes met knoopjes aan de onderzijde maken het voor jou en je kleintje een stuk makkelijker tijdens die eerste dagen. 

Tips

  • Baby's groeien in het begin heel snel. Koop daarom enkele rompers in verschillende maten. Zo ben je voorbereid op zijn/haar groeispurten.
  • Koop dat mooie broekje liever een maatje te groot, dan te klein. Voor je kleintje zit kleding veel comfortabeler als deze iets te groot is. Een bijkomend voordeel is dat je kleintje er minder snel uitgroeit.
  • Meestal krijg je veel cadeautjes in maat 56, koop dat mooie setje dan alvast in maat 62.
  • Als je kleding wil kopen in grotere maten, let dan op de seizoenen waarin je kleintje deze maat zal hebben. Zo voorkom je dat je kleding ongedragen weer uit de kast moet halen. 

Article précédent Article suivant

Français