Om jullie te helpen overlopen we even de kledingkast van een pasgeboren baby. Hoeveel kleding je precies nodig hebt is afhankelijk van hoeveel je wil wassen. Daarom is het verstandig om minimaal volgende kleding in huis te hebben.

6 rompers
Rompers zijn super handig en elke baby draagt het. Ze zorgen er namelijk voor dat de baby geen onnodige warmte verliest door een blote buik of rug. Daarboven houden ze de pamper op zijn plaats en zijn ze handig voor het verschonen.

6 bovenstukken
Afhankelijk van het seizoen dat je bent uitgerekend zijn dit t-shirts of truien. Voor een baby meisje kan je natuurlijk ook voor een jurkje kiezen. 

6 broeken
Denk aan gewone joggingbroekjes die gemakkelijk zitten voor je kleintje. Of voor baby meisjes kan je eventueel leggings combineren met een jurkje.

4 paar kousen
Kousen houden de voetjes lekker warm van je baby. 

1 vest/jas
Een jas zorgt er voor dat je kleintje het lekker warm heeft. Deze kan dus van pas komen als je in de winter of als het kouder is naar buiten gaat. Koop je jas of vest naar gelang het seizoen dat je bent uitgerekend. 

2 mutsen
Een muts helpt om de temperatuur van je baby onder controle te houden. Kies voor een katoenen muts. Deze zijn lekker zacht.

04 april 2020 — Esther De Sutter